Work   About   Contact

BOTAN VISITOR CENTER

2018 / Conceptual / Eastern Anatolia, Turkey

Design : Selçuk Kişmir, Elif Güngör

cultural / public / landscape





// Botan Visitor Center is located in a mountainous landscape of  the eastern Turkey. It is planned to host visitors and tourists will experience the Botan Valley. The building sits on the top of a rocky cliff and gains its tectonic from the unique surrounding context.

The program includes an info center for the overall valley area, a cafe-restaurant and an outdoor observation deck. The building mass opens its linear facade through the large valley scene and maximizes the visual experience in the restaurant space. The large ground surface becomes an observation terrace by cantilevering over the cliff through the scenic view of the valley.